REVIEW VIDEOTAPE

VIDEOTAPE Oleh Adib Zaini

Razak seorang remaja yang dibesarkan dalam keluarga yang toksik. Disebabkan itu, dia lebih banyak lari daripada masalah di rumah dengan mencari masalah di luar. Sepanjang hidupnya, dia mengenali beberapa kawan yang dianggap sebagai darah dagingnya sendiri. Mereka mencari kegembiraan bersama dan mencari masalah bersama. Suatu hari, ketika didenda untuk bersihkan sekolah, mereka terjumpa sebuah kaset video yang tersorok di bilik stor. Tanpa mereka sangka, isi kandungan videotape itu bakal mengubah nasib hidup mereka. Bersama-sama, mereka menyelongkar misteri ngeri di sebalik objek berteknologi kuno itu. Menerusi proses ini, Razak pelajari erti persahabatan, percintaan, kehidupan — dan kematian.


Pada pendapat admin, jalan cerita yang agak menarik. Bila admin baca eBook ni, ada rasa nak campak HP ke dinding sebab geram sangat. Hahaha. Untuk watak pula, for sure readers akan suka dengan watak geng Razak ni. Semua jenis yang kepala masuk air tapi admin curious jugak lah sebab tak boleh nak agak siapa yang jahat siapa yang baik dalam cerita ini. Admin ni sejenis manusia yang mudah terhibur, so bila ada scene yang tak logik dek akal pon admin dengan mudahnya terhibur. Hehehe
So, itu adalah ulasan buku yang dapat admin kongsikan kepada readers pada hari ini. Kalau readers nak dapatkan ebook ini, boleh klik pada link di bawah.

eBook penuh boleh didapati di E-Sentral.com
https://www.e-sentral.com/book/info/95888/VIDEOTAPE