REVIEW SEMERAH RED VELVET

9789831248461-medium

EBUKU SEMERAH RED VELVET OLEH HEZZY AZRA

Di waktu Raina ingin lari daripada Emir Hadhri, kek cawan Red Velvetnya telah menemukan mereka kembali. Raina jadi kalut. Hati Emir semakin terpaut. Mereka bagai langit dan bumi. Namun rasa cinta itu lebih mengatasi sehingga Raina tidak teragak-agak untuk menjadi isteri kepada lelaki yang baharu sahaja dikenalinya.

Oh… rupanya tidak mudah menyesuaikan diri. Banyak perbezaan wujud di celah-celah kehidupan mereka. Setiap kali Emir berulit dengan buku, Raina mati kutu. Raina kepingin untuk berkumpul dengan adik-beradiknya, Emir pula mahukan ruang privasinya. Emir terlalu obses dengan pengajiannya, Raina dambakan kemesraan mereka. Tersilap kata, cemburu pula melanda.

Rasa tidak puas hati semakin membukit. Kisah lama kembali diungkit. Hati masing-masing mula rasa sakit. Hidup sebumbung, tetapi tetap rasa kosong. Benarkah perpisahan merupakan yang terbaik buat mereka?


Bagi ulasan buku kali ini, sejujurnya admin puji cara olahan cerita ini walaupun pada permulaannya admin tak suka pada seorang watak ni.  Dari segi ‘keberatan’ novel, ia tidak la begitu berat hingga membuatkan anda pending. Cukup untuk anda sengih sendirian sambil membaca bila sampai di bahagian yang kelakar dan rasa macam nak baling buku ini apabila tiba di bahagian yang membuatkan anda geram. Oleh itu, bacalah dari kulit depan sampailah kulit belakang untuk mengetahui kisah selanjutnya.

eBook penuh boleh didapati di E-Sentral.com
https://www.e-sentral.com/search/byid/66587/semerah-red-velvet