REVIEW ANARKIS: BANGKIT

Anarkis: Bangkit Oleh Khairul Nizam Khairani

Sarjan Awai Anak Gamung yang dituduh membunuh peguamnya kini terasak apabila diburu oleh pihak berkuasa dan juga tentera upahan yang motifnya masih misteri. Hasratnya mahu melarikan diri pulang ke Sarawak terhalang apabila mengetahui anaknya, Desmond telah diculik kumpulan tentera upahan yang memburunya. Menyedari nyawa Desmond menjadi taruhan, Awai enggan lagi melarikan diri. Dia memilih untuk berjuang bukan sahaja demi maruahnya, namun juga demi nyawa anaknya. Darah pahlawan Iban yang mengalir di dalam tubuhnya tidak akan tumpah tanpa ada nyawa yang jadi galang gantinya. Dia sedar kini adalah masa untuk si ANARKIS BANGKIT!


Pada pendapat admin, novel ini merupakan novel yang menarik dan sesuai untuk readers yang minat dengan cerita-cerita bersifat ‘thriller’. Pertama kali admin baca novel ini, admin rasa seperti sedang membaca novel aksi Inggeris yang dimelayukan! Haaaa, gitu…..

Amin rasa teruja dengan aksi-aksi yang mendebarkan dan menarik seperti adegan tembak-menembak dan pertempuran yang lebih banyak menghiasi penceritaan novel ini. Berani untuk admin katakan hampir 100% tiada kisah cinta di dalam novel ini,tidak seperti novel-novel bahasa Melayu yang lain.

So, itu adalah ulasan buku yang dapat admin kongsikan kepada readers pada hari ini. Kalau readers nak dapatkan ebook ini, boleh klik pada link di bawah.

eBook penuh boleh didapati di E-Sentral.com
https://www.e-sentral.com/book/info/93909/Anarkis-Bangkit