REVIEW KAU YANG PERTAMA DAN TERAKHIR

9789670890111p-medium

KAU YANG PERTAMA DAN TERAKHIR OLEH QASEH FARINA

“HEI betina! Berambus kau dari rumah aku ni. Keluar kau! Aku tak nak tengok muka kau lagi. Betina sial!!!” Bermula dari peristiwa malang itu, Maimun membawa diri bersama anaknya, Zairin Elina yang ketika itu berusia setahun. Nasib malang berakhir apabila dia ditakdirkan bertemu dengan seorang lelaki yang bernama Datuk Syeikh Mustapha. Namun, nasibnya selalu dirundung malang apabila sekali lagi dia dan anaknya dihalau keluar oleh ibu Datuk Syeikh Mustapha tanpa pengetahuan sesiapa pun. Peristiwa yang menyembunyikan pelbagai cerita yang tersembunyi. Setelah 20 tahun berlalu, pertemuan kembali telah menyebabkan Datuk Syeikh Mustapha mengambil keputusan yang besar. Perkahwinan yang diatur? Ya! Kerana ingin menebus kesilapan dan dosa keluarga Datuk Syeikh Mustapha kepada arwah Maimun, dia dan isterinya, Datin Syarifah Zaharah mengambil keputusan menjodohkan anaknya, Syeikh Azri Sufian dengan Zairin Elina. “Saya tak kata yang saya tak suka. Kita kenal pun belum lagi. Macam mana saya nak kata suka atau tak?”- Zairin Elina “Habis tu… kau dah suka dengan akulah ni?”- Syeikh Azri Sufian “Saya tak kata pun yang saya sukakan encik.”- Zairin Elina “Apa yang kau melalut ni, hah perempuan? Sekejap kata suka… sekejap kata tak suka. Kau ni dah gila, ya?”- Syeikh Azri Sufian Tika cahaya bahagia mula menerbitkan sinarnya, fitnah daripada kekasih Syeikh Azri Sufian telah menggugat kebahagiaan yang dibina. Rahsia yang selama ini terpendam telah melukakan hati Zairin Elina. Rupa-rupanya selama ini, keluarga Datuk Syeikh Mustapha tidak jujur kepada dia. Mereka menolong semuanya kerana bersebab! Mampukah dia melupakan dan memaafkan mereka atas segala yang telah terjadi kepada arwah ibunya? Apakah bahagia itu akan tetap menjadi miliknya? Bisakah dia mencintai dan memiliki lelaki yang pertama dan terakhir bertakhta dalam hatinya? “Mungkin pada sayang, cinta abang ini dusta belaka. Tapi percayalah sayang, abang nyatakan ini setulus jiwa.”


Secara simple, admin rasakan ada setengah part jalan cerita yang admin tak boleh catch. Mungkin kerana penulis nak cepat kot. Tapi novel sesuai untuk menguji darjah kegeraman anda. HAHA. Ok admin gurau. Tapi betul la.. Rasa geram tu akan muncul pada watak  Nenda.. Rasa nak  tumbuk laju2.

Overall, admin rasa cerita ini normal utnuk bacaan anda. Tapi still ade part sweet bila Sufi pujuk Zairin semula.

Itu lah ulasan buku yang admin boleh kongsikan dengan readers pada hari ini. Kalau readers nak dapatkan ebook ini, boleh klik pada link di bawah

eBook penuh boleh didapati di E-Sentral.com
https://www.e-sentral.com/book/info/90618/Kau-Yang-Pertama-Dan-Terakhir