REVIEW 13 JAM A380

9789670890166-medium

EBUKU 13 JAM 380 OLEH EVELYN ROSE

13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan HANA SOFEA dan Syed HAYDAR, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru.

Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah seluruh pesawat bersama, merasai enaknya Caramel Latte bersama… Tapi tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi,, segalanya pergi bagai wap di udara.

“Hana, thank you for last night… but i can’t have cocaine all the time.”- SYED HAYDAR

Melihatkan sendiri kemesraan SYED HAYDAR dan kekasih realitinya, si model jelita membangkitkan HANA SOFEA daripada mimpi indah.

Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan HANA SOFEA kepada FAWWAZ HUSSAINI, jutawan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab, Emmel, anak angkat Fawwaz menyangkakan Hana Sofea sebagai ibunya.

“My daughter likes you. If you’re willing to let her call you mommy… i will pay you fifty buck per hour…”-FAWWAZ HUSSAINI

“Dapat hadiah tak?” -HANA SOFEA

“A pink Audi TT, is that okay?”-FAWWAZ HUSSAINI

“Saya nak Audi TT yang latest version aje. yang lain saya tak nak.”-HANA SOFEA

Hadirnya HANA SOFEA menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bunga popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup Hana Sofea pula bagai menyedarkan HANA SOFEA tentang kasih sayang Tuhan. Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, SYED HAYDAR datang menuntut sebuah cinta…

“Saya rindu awak, Hana… Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ni anak tiri awak, Hana.” – SYED HAYDAR

Adakah mimpi akan kekal sebagai mimpi setelah waktu berlalu dan hari berganti?


Ya. Tajuk ulasan buku kali ini, dari novel karangan Evelyn Rose, sebuah cerita yang sangat menarik dan sangat sweet. Jalan cerita yang mudah difahami dan konflik yang ada tidak terlalu dalam hingga membuatkan pembaca perlu berfikir untuk mendapatkan maksud cerita tersebut. Gaya bahasa yang bersahaja menambahkan lagi keinginan pembaca untuk terus kekal dengan kisah cinta diawangan ini. Kenakalan Haydar mampu sahaja mencairkan hati wanita yang mendampinginya. Namun begitu cinta mereka hanya diudara saja.

Pastinya setiap perempuan mendambakan hidup yang seperti ini. Kalau dah jodoh tak kemana bak kata Haydar kepada Hana Sofea “Wherever you go, you will return to me. Just like the eagle that returns to its nest.” Lelaki yang dahulu menjadi dambaan Sofea dalam khayalannya sendiri kini mungkinkah mereka dapat bersama walaupun mereka berdua sudah berpunya. Lelaki sekacak Haydar mana mungkin dilepaskan. Tetapi Fawwaz, untuk kau menjadi milikku, kamu terlalu baik. Begitu lah kata hati Hana.

Masih adakah ruang dihati ini untuk kamu Haydar…Rintih hati Hana Sofea…

eBook penuh boleh didapati di E-Sentral.com
https://www.e-sentral.com/search/byid/71824/13-jam-a380