[REVIEW] JARI

JARI oleh Wan SC

 

“Tangan abang ni special. Tak sama macam tangan orang lain.” “Macam mana Kimi tahu?” “Sebab Kimi pun special macam abang.” “Kimi pun boleh tengok masa silam orang lain?” “Mata Kimi boleh detect semua orang yang special. Macam sekarang, Kimi nampak cahaya dekat tangan abang.” “Jadi, Kimi nak abang buat apa?” “Jangan cakap abang tak tau yang abang boleh download dan upload memori orang lain?” “Sumpah abang tak faham apa yang Kimi cakap ni.” “Selama hari ni abang buat apa je dengan tangan abang ni?” “Abang tengok memori orang lain lah.” “Abang boleh buat lebih dari tu.” “Maksud Kimi?” “Tak ada masa nak explain. Abang pegang tangan Kak Jue sekarang. Download semua memori dia.”

Pada awal penulisan buku ini, jalan penceritaannya sudah pun sedikit gelap, menambahkan misteri pada muka surat seterusnya. Buku ini memang lain daripada lain. Jalan cerita buku ini pada separuh awal tidak lah membosankan, penulis memberikan jalan cerita yang kita pun rasa nak tahu dengan lebih lanjut. Disebabkan itu, admin habiskan baca buku ini dalam sehari sahaja disebabkan level curiosity yang meninggi. Pada separuh akhir, rasanya pembaca dah boleh dapat tangkap apa sebenarnya yang terjadi dengan watak-watak dalam buku ini sebab penulis menceritakan watak-watak yang ‘banyak’ itu di alam lain dan mungkin pembaca boleh skip beberapa muka surat ketika separuh akhir ini kerana ia hanyalah untuk memanjangkan jalan penceritaan semata tapi jangan skip sampai terlepas klimaks pula ye. Klimaks nya agak mendebarkan tetapi taklah sampai terkeluar jantung pembaca, cuma sekadar menghangatkan babak-babak tersebut. Penutup buku ini, penulis menceritakan bagaimana watak-watak dlm buku ini boleh dapat ‘kuasa luar biasa’ dan babak selepas itu paling mengejutkan dan tergantung. Haaa kalau nak tahu cerita ni tentang apa sebenarnya, boleh lah dapatkan eBuku ini.

eBook penuh boleh didapati di E-Sentral.com
https://www.e-sentral.com/book/info/266104/jari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *