Unfair Advantage – Robert Kiyosaki [SNEAK PEEK]

Tengok post Facebook kami untuk mengetahui soalannya.

Bagi yang sudah cuba menjawab soalan kami di Facebook, adakah ini jawapan anda?

1. Pekerjaan

2. Wang

3. Hutang

4. Aset

Selamat, jawapan anda sama dengan kebanyakan orang!

TETAPI.

Ini menunjukan anda mendapatkan latihan kewangan, bukan pendidikan kewangan.

Ramai orang mengikuti ini dan kehilangan segala-galanya. Malah, menyebabkan banyak penceraian berlaku. Pendidikan kewangan memberikan keupayaan untuk tidak mengikuti nasihat kewangan konvensional.

Bagaimana cara memperoleh kejayaan walaupun ketika ekonomi jatuh?

Continue reading “Unfair Advantage – Robert Kiyosaki [SNEAK PEEK]”

ROMANTIS – Nuril Basri, FIXI [SNEAK PEEK]

Untuk orang yang sedang duduk-duduk tanpa teman, bumi bisa menjadi tempat yang sangat sepi, apalagi kalau kita harus menghadapinya sendirian.

 

1
Have you ever wondered where the story ends, and how it all began? I have.

Kadang-kadang aku merindukan sesuatu yang tidak ada. Kamu pernah merasa seperti itu tak? Merindukan sesuatu yang belum pernah kamu jumpa? Kamu melamun, kemudian tersenyum dalam khayalan sendiri. Kamu merasa ada percikan kebahagiaan dalam hati, sebuah perasaan yang tidak kamu faham. Sesuatu yang tidak ada, tapi dapat membuatmu bahagia. Pernah merasa seperti itu tak?

Aku sudah mencuba menjadi sesederhana mungkin, tapi tentu saja mustahil. Untuk orang sepertiku, kami jarang sekali difahami, meskipun sering juga aku tidak disukai, aku hanya tidak boleh menjadi ‘biasa’. Aku hanya menjadi diri sendiri. 


 

Ingin tahu selanjutnya?

Beli Buku ROMANTIS di https://www.e-sentral.com/search/byid/48633/romantis

Cinta Pertama – Norhayati Berahim, NB Kara [SNEAK PEEK]

1

Carl Zafran membetulkan helmet yang dipasangnya. Dia memerhatikan di tengah padang, ada beberapa penunggang lain sedang asyik menunggang kuda. Hari minggu, beginilah selalunya keadaan di TS Turf Club ini.

“Joe! How’s the bug problem?”

Tanya Carl Zafran pada salah seorang penjaga kuda di situ.

Bug atau kutu merupakan masalah yang paling besar dalam penjagaan kuda. Adakalanya kaki kuda akan berdarah- darah digigit oleh kutu tersebut.

“Sejak kita pakaikan Blacky dengan leg guard, tak ada banyak sangat masalah. Jumaat lepas ada ada doktor datang merawatnya. Bagi ubat dan sapu ubat. Kita jugak dah beri kalsium untuk Blacky.”

Balas Joe sambil mengusap-usap Blacky, lembut. Blacky antara kuda terbaik di situ. Jika Carl online casino Zafran tidak menunggangnya, lelaki itu membenarkan penjaga di situ mengendalikannya.

“Kesian pulak tengok Blacky last week. Teruk sungguh,” beritahu Joe.

Carl Zafran merenung tengah padang. Seorang perempuan begitu lincah menunggang kuda dan kemudian sayup- sayup sahaja tubuhnya kelihatan berlalu dari situ.

“Dia baru lagi di sini. Lincah dan memang cekap betul menunggang. Ada salah seekor kuda di sini agak liar dan sukar dijinakkan, tapi perempuan tu pandai mengendalikannya. Kuda tu pulak lepas diajak bercakap-cakap, siap mengangguk-angguk kepala lagi macam faham apa yang dikatakan. Respek betul aku tengok cara dia.”

Tanpa diminta, Joe memberitahu ramah. Ada senyuman tersungging dibibir Carl Zafran.

“Siapa?”


Ingin tahu selanjutnya?

Beli buku Cinta Pertama di eSentral di https://www.e-sentral.com/search/byid/48491/cinta-pertama

E-sentral x DressHead Babydoll Dress – Ruched Bodice / Long Sleeves / Ruffled Loose Fit

Black can be very simple and also very sexy, depending on what type of dress you are wearing. You are going to find that this E-sentral x DressHead Babydoll Dress – Ruched Bodice / Long Sleeves / Ruffled Loose Fit may look very simple but it is comfortable and it will be very easy to wear when you are looking for something sexy but easy to dress up. This black dress will rest against your body without feeling extremely tight. You are going to notice that it will have oversized sleeves but they are going to stop just after they make their way over your shoulders. The neckline will have a slightly square look to it. The E-sentral x DressHead Babydoll Dress – Ruched Bodice / Long Sleeves / Ruffled Loose Fit will be high on your thigh so it is wonderful if you have a tan that you would like to show off of the summer. You can buy it here